Kérésre hosszabb távra próbálok előrejelezni, ráadásul egy konkrét területre. Nos mivel elég nagy az időszak, illetve én még nem vagyok teljesen képzett meteorológus, az előrejelzés bizonytalansága elég nagy. :)

Holnap, azaz csütörtökön egész napsütéses időre készülhetünk az Őrségben, csak olyan 1-2 okta felhőzet zavarhatja ezt meg. Csapadék ezen a napon még nem várható. A legmelegebb órákban a hőmérséklet elérheti akár a 23-24 °C-ot, tehát fázni nem igazán fognak az ott élők. :D A déli szél többnyire mérsékelt marad.

Péntek virradóra viszont megnövekszik a felhőzet, gyenge eső illetve zápor előfordulhat. Délutánra, estére a csapadék megszűnik és megkezdődik a felhőzet felszakadozása. A szél néhol megélénkülhet. A hőmérsékletben ennek ellenére nagy változás nem történik.

Sajnos szombaton előreláthatólag hidegfront érkezik, emiatt sokkal változékonyabbra fordul időjárásunk, amelynek hatására megnövekszik a felhőzet, és délutántól záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk. A déli szél több helyen megélénkül. Viszont a legmagasabb hőmérséklet ezen a napon is még 23 °C közelében alakul.

A front mögött viszont jócskán visszaesik a hőmérséklet, kb. 17-18 °C-os maximumokra számíthatunk a legmelegebb órákban. A szél több helyen megerősödik.

Hétfőn sem változik sokat a helyzet, továbbra is borult idő várható csapadékkal. A szél élénk marad. A hőmérséklet maximuma a vasárnapihoz hasonlóan alakul, vagyis strandidő nem várható. :)

A hét további napjaiban azért javul a helyzet, felszakadozik a helyzet és csapadék sem várható. A hőmérséklet is emelkedik, többnyire 22-24 °C-os maximumokra számíthatunk. A szél többnyire gyenge mérsékelt marad.

Sajnos a jövő hétre történő előrejelzés bizonytalanséga elég nagy, hiszen figyelembe kell venni a modell bizonytalanságát is, illetve időhiány miatt csak egy modellt vettem számításba. Azért remélem nem tévedtem túlságosan nagyot, dehát emberek vagyunk. :D

Kellemes estét!! :)

Címkék: helyi elorejelzes

A bejegyzés trackback címe:

https://elorejelzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr132894973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása